Telefon kundeservice:  80 01 30 30 Lampan Sverige | Lampan.se Lampan Danmark | Lampan.dk Lampan Suomi | Lampan.fi
  • Leveransetid 2-5 arbeidsdager
  • Alltid 30 dagers åpent kjøp
  • Fri frakt ved kjøp over 1000 kr
Lampan.no / Lyssetting / Spotter

SPOTTER VS PUNKTBELYSNING


Hvordan skal man tenke om lyssetting ved hjelp av spotter?

Vanligvis monterer man spotter i taket langs veggene for å belyse mot veggene på møbler og gjenstander som bilder osv. Lavvolts halogen ha god fargegjengivelse og ulike typer lysspredning for belysning av for eksempel et bilde. Sørg for også å koble en dimmer til spottene, slik at du kan variere lyset etter behov. Sørg for å bruke en dimmebryter som passer til armaturen.

I dag kan man bytte ut 230 volts halogen mot LED-lyskilder for en mer miljøvennlig og kostnadsbesparende belysning. Det finnes flere varianter av både dimbare og ikke-dimbare LED-lyskilder. Du velger etter dine egne behov.

Skal du felle inn spotter i taket, må du undersøke hvilke regler som gjelder for godkjent installasjon. Avhengig av om du velger en lavvolts eller 230-volts spotlight, eller kanskje LED, må du se om det er rom til eventuelle beskyttelsesbokser i taket. Hvis du ikke har plass til innfelte armaturer, finnes det et godt utvalg av utenpåliggende spotter som man også kan montere i eksisterende takbokser.

Har du en krok med lampeuttak i taket?
Det finnes mange varianter av takspotter for opphenging i krok og med ferdig lampepropp som gjør monteringen enkel. Hør med butikken hva som gjelder for ditt bestemte armatur.

Lukk