Telefon kundeservice:  80 01 30 30 Lampan Sverige | Lampan.se Lampan Danmark | Lampan.dk Lampan Suomi | Lampan.fi
  • Leveransetid 2-5 arbeidsdager
  • Alltid 30 dagers åpent kjøp
  • Fri frakt ved kjøp over 1000 kr
Lampan.no / Lyssetting / Lyssetting innendørs

LYSSETTING INNENDØRS


GANG

Hjemmets førsteinntrykk skapes i gangen. Riktig belysning her setter preg på resten av huset. Gangen er som regel smal og kanskje trang, men med riktig belysning kan rommet få en annen karakter.

Belysning rettet mot veggene, får rommet til å føles større. Hvis du har bilder på veggene, er dette en fin måte å gjøre bruk av spotter i taket på. Bruk 12 volts halogen- eller LED-lamper som gir en fin fargegjengivelse og har ulike spredningsvinkler på lyskilden

STUE

Stuen brukes til hverdagslige ting som å se på TV, kose seg, omgås, lese, hvile, spise, leke, trene – og mye mer. Listen er lang.

Hva man bruker stuen til, er selvfølgelig individuelt, men det er uansett viktig å ha riktig lys til rett tid.

Trinn 1 - Planlegg lyssettingen ved å skape ca. 5–8 ulike "lysrom", f.eks. 1 Lesing, 2 TV, 3 Kos, 4 Arbeid, 5 Rengjøring.
Trinn 2 - Velg hvilke armaturer som skal settes inn basert på de ulike behovene man har.

SOVEROM

Soverommet er det rommet vi bruker mest tid i, og behovene for lys er forskjellige. Hvis du leser mye i sengen, er det viktig å ha et godt leselys, gjerne med dimmer på armaturen. Hvis du velger en armatur med glasskjerm, kan det kanskje være blendende for den som ligger ved siden av. Plasser vegglampen slik at lyskilden rettes fra siden, ellers kan du skygge for lyset. På barnerommet er det lurt å ha en armatur med LED som ikke blir varme.

Hvis du har garderober på soverommet, kan disse gjerne belyses med rettede spotter. Hvis du ønsker å trosse forskerne som sier at det er best å ha det helt mørkt når du sover, kan du sette en LED-lyskilde i vinduet for et varmt, svakt og energisparsomt lys.

HUSK AT ...

Hvis du vil ha en pendel over salongbordet, skal den henge såpass høyt at man ser under den. Velg en blendfri armatur som retter lyset ned på bordet. Velg en leselampe ved sofaen med riktig lysspredning, slik at den ikke forstyrrer de som sitter ved siden av, gjerne med en dimmer.

Ikke glem å ha støttebelysning ved TV-en. Det er bra for øynene, siden de ikke trenger å anstrenge seg unødvendig mellom mørkt og lys. Blendfri armatur på veggen bak eller ved siden av TV-en skaper også en fin lyseffekt.

Belys bokhyller ovenfra med slepelys nedover, eller sett en spot i taket og rett den mot hyllen og bilder. Spotter settes i taket langs veggene (ikke midt i rommet). Koble gjerne til en dimmebryter.

LED-lamper er ideelle som dekorativ belysning i vindu mot fondvegger, ved TV-en osv. Ikke glem det mørke hjørnet. Hvorfor ikke henge to lamper i ulike høyder fra taket som en dekorativ belysning?


Lukk