Telefon kundeservice:  80 01 30 30 Lampan Sverige | Lampan.se Lampan Danmark | Lampan.dk Lampan Suomi | Lampan.fi
  • Leveransetid 2-5 arbeidsdager
  • Alltid 30 dagers åpent kjøp
  • Fri frakt ved kjøp over 1000 kr
Lampan.no / Lyssetting / Kjøkkenlamper

KJØKKENLAMPER – BELYSNING I HJEMMETS MIDTPUNKT

Velkommen til et bredt og rimelig utvalg av kjøkkenlamper. Hvilken stil vil du ha på din kjøkkenlampe? Retro, stilrent eller et annet design over bordet? I tillegg til en kjøkkenlampe du kan henge i taket, finner du også andre typer belysning for en optimal lyssetting i hjemmets midtpunkt.

På kjøkkenet trengs ulike typer lys når du lager mat, spiser middag eller kanskje leser avisen. La flere ulike lyspunkter utfylle hverandre. I belysningsguiden vår nedenfor finner du tips om lyssetting på kjøkkenet.

DET ER ENKELT OG TRYGT Å HANDLE KJØKKENLAMPE HOS OSS

  • Gratis frakt på alle bestillinger over 1000 kroner.
  • Rask levering av postpakker, mulighet for hjemkjøring med Bring mot avgift.
  • Velg betalingsmåten som passer for deg: direkte betaling, faktura eller delbetaling.
  • Alltid 30 dagers bytte- og returrett./li>
  • Kontakt oss for rask, personlig support hvis du har spørsmål før, under eller etter kjøpet.

HUSETS MIDTPUNKT

KJØKKENET

For mange er kjøkkenet det viktigste stedet i hjemmet, der man både spiser, leser, omgås osv. På kjøkkenet er det viktig med ulike typer lys avhengig av om man skal age mat eller spise en god middag. Lyssett kjøkkenet med ulike lyspunkter som utfyller hverandre. Del opp kjøkkenet i forskjellige "rom", og belys hvert rom etter hva som gjøres der. Minst fire rom med ulike behov skal lyssettes.

MATLAGING

Når du lager mat, trenger du et godt arbeidslys med god fargegjengivelse, slik at maten ser god og appetittvekkende ut. Belysning med LED eller halogen er å anbefale over arbeidsbenken og ovnen.

SPISEBORDET

Over spisebordet kan du gjerne velge en armatur som har lys rettet ned mot bordet, gjerne med en metallskjerm som gir et blendfritt lys. Bruk en glødelampe eller halogenlampe som gir et fint og behagelig lys over maten eller leksearbeidet.

Husk å bruke en sterkere lyskilde over et mørkt bord, siden lyset da "spises opp" av den mørke overflaten. Velg en armatur som sprer lys over hele bordet. Hvis du har et lengre bord, kan du henge opp flere armaturer på rad for å få spredning av lys på hele bordet. Koble til en dimmer og få den variasjonen av lys du vil ha, avhengig av hva du gjør på kjøkkenet.

GENERELL BELYSNING

I taket har det vært vanlig med lysrør for å få et bredt lys over hele kjøkkenet. I dag velger mange plafonder eller spotter i stedet, koblet til en dimmer. Fordelen med spotter er at du kan bestemme lysspredning og hvor du ønsker å styre lyset mot, for eksempel mot kjøkkenskap, kjøleskap/fryser eller arbeidsbenker.

Plafonden gir en mykere generell belysning som sprer seg jevnere ut over kjøkkenet. Lyset blir rett og slett mer behagelig uten lysrør i taket. Sett dem i garasjen eller boden i stedet!

HYGGE

Ikke glem hyggelampene, som man for eksempel kan henge parvis over en bardisk eller i vinduene. Effektfull belysning på veggene med armaturer for retningsbestemt lys opp og ned er et must på kjøkkenet. Hvis du har skap med glassdører, er det fint med belysning inne i skapene. I dag finnes det mange LED-varianter som med fordel kan plasseres inne i skapene.

LED er et lys som passer perfekt for effektbelysning og dekorasjon. I dag finnes det mange LED-lyskilder med et behagelig varmhvitt lys.


Lukk