Telefon kundeservice:  80 01 30 30 Lampan Sverige | Lampan.se Lampan Danmark | Lampan.dk Lampan Suomi | Lampan.fi
  • Leveransetid 2-5 arbeidsdager
  • Alltid 30 dagers åpent kjøp
  • Fri frakt ved kjøp over 1000 kr
Lampan.no / Lyssetting / Belysning i baderom

BELYSNING I BADEROM


Badet er for mange i dag et sted hvor det er rom for avslapning, og mange tenker i dag på badet som et hjemmespa – en mulighet til å tappe et varmt bad med duftende urter, dempe belysningen og tenne noen stearinlys, slå på avslappende musikk og være alene en stund. Et bad kan ha mange ulike funksjoner, så man må tenke grundig for å finne ulike lamper og belysning som kan gi både effekt og funksjon.

Når det gjelder kostnadene, er det bad og kjøkken som koster mest når det kommer til bygging og renovering. Mange som legger ned mye tid og penger i å lage et pent bad, vet i dag at lamper og belysning er en viktig detalj ved planleggingen som man må tenke ut på forhånd. Dessverre er det overraskende mange som glemmer viktigheten av belysning på badet og bare fokuserer på fliser og baderomsinnredning.

TAKBELYSNING PÅ BADET

Et bad trenger en god generell belysning i taket, og det fungerer som regel godt med ulike typer lamper og som regel spotter. Liker man designdetaljer, skal man satse på lamper i stedet for spotter. For å skape stemning på badet bør du installere en dimmebryter slik at du kan variere lysstyrken.

BADEROMSSPEILENE TRENGER LYS

Plassering av lamper og belysning i kombinasjon med baderomsspeil er svært viktig for alle som trenger godt lys til ansiktsbehandlinger og sminke. For best mulig lys bør du plassere lamper ved siden av speilet, og helst også over. En trenger best mulig lys ved et speil for å unngå skygger. Velg gjerne en halogenlyskilde som gir en fin fargegjengivelse foran speilet.

Velg lamper med matt eller opalbehandlet glass, så slipper du å bli blendet av lysene.

Hvordan man bruker belysning og lamper, kan være veldig individuelt, så det er helt OK å teste ut sine egne ideer. Hver enkelt person opplever lyset på forskjellige måter, og derfor må man også stole litt på sin egen magefølelse når man velger belysning. Uansett hva anbefalingene sier, må man ikke glemme at man selv må trives med plasseringen, styrken, fargen og lyset.


Lukk